Идентифициране, изразяване и споделяне на основни ценности

 

Засягам темите за идентифицирането и начините на изразяване на основните ценности на всеки един служител, както и как могат да бъдат споделени и разбрани от целия екип.

Изричното идентифициране на нашите ценности изисква дълбок размисъл – самостоятелна работа, за която много хора никога не са отделяли време в забързаното ежедневие.

Това, което е важно, е всеки един член на екипа да дефинира и изрази основните си ценности. Разбира се тон задава Лидерът на екипа, който след това ще съдейства на останалите да направят същото, но това съвсем не е задължително условие.

Identifitsirane na tsennostite v ekipite-1

 

Какво съдържа услугата, свързана с идентифицирането на ценностите на всеки един член на екипа, както и споделянето им:

 

  • Упражнения, свързани с Идентифициране на основните ценности (предназначено за индивидуална работа);
  • Списък с около 150 ценности;
  • Конкретни примери за начините – как от толкова голям списък с ценности да се изведат не повече от 2-3 основни ценности;
  • Как се организират ценностите;
  • Начините, чрез които да бъдат изразени, така че останалите членове на екипа да ги разберат;
  • Упражнения, свързани със споделянето на нашите ценности пред екипа, в който работим.

identifitsirane-na-tsennostite-v-ekipite-2

Преминаването през тези упражнения, помага за изграждането на самосъзнание, разбиране и връзка, които са основите на психологически безопасен и високоефективен екип. Изясняването на споделени или допълващи се ценности може да изясни мисията на екипа.

Добра практика би било, упражненията да се правят през определен период от време, за да може служителите да установят как ценностите им се променят с времето. Дори и да не са се променили, споделянето на ценностите им с техните колеги ще засили взаимоотношенията им, както и разбирането им един за друг.

В случай, че като Ръководител на екип, се интересувате от услугата, можете да попълните формата по-долу, или да се свържете с мен на посочения телефон.

Тук можете да се запознаете с предстоящ уъркшоп

 

Галина Кацарска

📧 HRBulgaria@hrconsultant.bg

☎️ +359 884 77 66 56

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *