Създадох програмата, водена от желанието да мога да помогна на хора, които се сблъскват с едно от следните предизвикателства:

 • искат да сменят работата си, но се притесняват дали не биха направили грешка, и се чувстват неуверени, по отношение на действията, които трябва да предприемат;
 • които подават автобиографията си за работа, но не получават обаждания, и съответно нямат възможността да представят професионалния си опит;
 • хора, които са в началото на професионалния си живот без опит, и не знаят нищо за процеса по търсене на работа.

Предизвикателства

 

Независимо, с кое от по-горе изброените предизвикателства се сблъсквате, знам че:

 1. Много често се случва да попаднете на обява за работа, която като, че ли описва точно позицията, за която отдавна мечтаете, и за която си мислите, че притежавате необходимия професионален опит и квалификация. Изпращате автобиографията си, убедени, че съвсем скоро ще получите обаждане, за да бъдете поканени на интервю. Но това никога не се случва…. И въпросът, който си задавате е: „Как е възможно това?“
 2. Mоже да сте утвърден професионалист в конкретна област и индустрия, да работите над 7-8 години на настоящото си работно място, но да искате да смените средата, компанията или индустрията. Имате постижения, количествени и качествени резултати, положително въздействие върху цялата дейност на компанията, но не знаете как да ги формулирате, така че да предизвикате интерес на бъдещ потенциален работодател към вас.
 3. Безспорно едно от най-големите предизвикателства е, да сте в началото на кариерното си развитие, и да се сблъскате с процеса по търсене на стаж/работа. Безброй обяви, и конкуренти, които вече имат придобит опит. Въпросът тук е: „Кой ще ви даде шанс?“, „Кой би ви подал ръка, за да тръгнете по този дълъг път?“ Най-вероятно ви се струва ви се непосилна задача.

 

📑 След два месеца упорита работа и вложени усилия ще придобиете ясна и детайлна представа за цялостния процес по търсене на работа, благодарение на програмата, която създадох след много усилен труд, за да мога да обхвана всяка една стъпка от процеса, и най-важното е, че никога повече няма да имате нужда от подобен тип подкрепа.

Основни ползи

 

Основните ползи, които ще получите включвайки се в програмата са:

 • пълен анализ на придобития от вас професионален опит до този момент. За да можете да го представите систематизирано по време на интервю за работа, и аргументирано да се обосновете, с какво бихте могли да допринесете, за да развиете позицията, за която кандидатствате, и какъв ще бъде цялостният ви принос и положително влияние върху компанията, като цяло;
 • яснота, по отношение на това, коя е тази работна среда, която ще ви позволи да разгърнете потенциала си;
 • установяване на необходимите компетенции, необходими за заемане на желаната от вас позиция;
 • пълна яснота за важните компоненти, които трябва да присъстват във вашата автобиография и мотивационно писмо. Благодарение на знанията и уменията, които ще придобиете, всеки път, в който искате да кандидатствате за работа ще имате увереността как да ги изготвите.
 • как да демонстрирате вътрешната си мотивация и ентусиазъм за заемане на позицията.

 

📑 И всичко това, ще започне с надникване зад кулисите, или как ние експертите, които работим в областта на човешките ресурси анализирайки, създаваме една работна позиция, придружено с това – кои са ключовите фактори за заемане на длъжността, и след това успешното й изпълнение.

За мен:

 

Казвам се Галина Кацарска, и вече 11 години работя в областта на човешките ресурси. Преди 3 години напуснах корпоративния свят, тъй като на базата на придобития от мен професионален опит имам възможността да помагам на много повече хора, отколкото има в една организация.

Започнах развитието си от самата нула и стигнах до позиция Корпоративен мениджър човешки ресурси. Сертифициран експерт съм в Българска асоциация за управление на човешки ресурси, и сертифициран кариерен консултант.

Обичам работата си, и не бих си представила да се занимавам с нищо друго. Не си представям какво би станало с мен, в случай, че някой ме лиши от възможността да бъда полезна на хората.

Сега работейки по проекти за различни компании, и с много хора в областта на кариерното развитие, мога да имам пълен поглед над процеса, в който една компания търси своя нов служител, и как човекът, който си търси нова работа би могъл да отговори на тези очаквания и да заеме позицията си.

Истината е, че, ако не се справяте с процеса по търсене на работа:

📑 неувереността ви и негативната ви нагласа по отношение на процеса, ще се задълбочава с времето.

Много често се изразяват чрез реплики, които използвате:

 • „Явно не съм толкова квалифициран, колкото останалите кандидати“;
 • „Няма смисъл да кандидатствам по тази обява за работа. Няма да ми се обадят и да ме поканят на интервю“;
 • „Никой няма да се спре на мен, защото нямам опит!“

 

Ще изберете да останете там, където сте и все по-често ще сте склонни да се обвинявате, защото:

 • знаете, че прекарвате времето си в работна среда и компания, в които няма да имате възможност да разгърнете потенциала си;
 • ще живеете с мисълта, че бихте могли да се изкачите с едно стъпало по-нагоре, но не знаете как да изразите тази ваша готовност;
 • изпитвате трудност да анализирате вакантни обяви за работа, и не можете да прецените до каква степем отговаряте на изискванията.

 

За какво можеш да разчиташ на мен:

Моята работа като HR и кариерен консултант по време на тази програма е да ви подкрепя, разкривайки пречките ви по отношение на търсенето на нова работа, и припознаването ви в следващата ви роля.

⭐В случай, че всичко до тук ви звучи като точно това, което търсите – преди да попълните формата по-долу искам да ви кажа нещо много важно:

➡️ ако нямате сериозни намерения и готовност да вложите усилия в съвместната ни работа, е по-добре да не го правите!

Но ако сте сигурни в намеренията си, бих искала да ви поздравя, че поемате тази отговорност към вас самите и към бъдещото ви развитие!

Веднага след като заявите желанието ви за работа с мен, аз ще се свържа с вас, за да ви разкажа в детайли за процеса.

Нямам търпение да се запознаем!

📩 Каня ви да се присъедините към моята Facebook страница.

Галина Кацарска

📧 galinakatsarska@gmail.com

☎️ +359 884 77 66 56

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *